written by
Frederik Bohy

Hoe zelf een startplaatpakking maken

platenwarmtewisselaar 1 min read

Veel types van platenwarmtewisselaars zoals Alfa Laval, Tetra Pak, (N reeks van) APV, Vicarb, Cipriani, ... hebben geen specifieke startplaatpakking nodig.

Regelmatig krijgen we de vraag van klanten hoe dit nu precies zit met die startplaatpakking. In veel gevallen is dit een speciale pakking. Echter zijn er ook veel types die je gewoon zelf kan maken uit 2 flow pakkingen.

Heb je hier geen ervaring mee, dan maken wij deze met veel plezier voor u. Wil je het echter zelf proberen dan kan deze video wat hulp bieden.

Startplaatpakking maken
Film startplaatpakking maken

Er zijn 2 verschillende mogelijkheden om de startplaatpakking voor de eerste plaat van de platenwarmtewisselaar te maken. Is het een diagonale of parallelle flow? Het filmpje is gemaakt met een parallelle flow plaat.

Diagonale of parallelle flow
Diagonale en parallelle flow

Diagonaal is dit dus op soortgelijke wijze. Behalve dan dat je hierdoor de pakking in 2 stukken moet knippen. Op deze manier moeten dan de 4 kanten op maat moet geknipt worden in plaats van enkel de boven en onderkant zoals in het filmpje.

Bovendien zijn er nog verschillende mogelijkheden voor de startplaatpakking zoals met een multipass platenwarmtewisselaar. In dit geval moeten we nog rekening houden met eventuele poortringen en de pakking aan de achterkant van het platenpakket, net voor de follower. Maar hiervoor kan je ons steeds contacteren.

Op onze website kan je een groot assortiment dichtingen voor verschillende merken en types van platenwarmtewisselaars terugvinden, maar dit zijn ze zeker niet allemaal.

Heb je nog vragen, we beantwoorden ze graag! Vul onderstaand formulier in of geef ons een belletje +32 9 277 92 99

Met vriendelijke groet,
Frederik Bohy

revisie platenwarmtewisselaar revisie FBss BVBA Alfa Laval Tetra Pak Cipriani SPX APV CAT CAT Marine Power